top of page

Monturen

logo-twitter_edited.png

Een bril moet iets toevoegen aan een persoonlijkheid, dat is het streven van het Franse merk Anne et Valentin. Een montuur van Anne et Valentin past niet alleen bij u, maar u past ook bij het hen. Ideaal voor wie zijn stijl en karakter wil versterken of accentueren. Met een montuur van Anne et Valentin weet u zeker dat u niet opgaat in de menigte. Met hun designs zijn zij verre van traditioneel. De ontwerpers zijn niet bang voor gebruik van kleur, een combinatie van materialen of opvallende vormen. Elk montuur heeft zijn eigen kenmerk waaraan een echte liefhebber meteen kan zien dat het om een Anne et Valentin montuur gaat. Anne et Valentin biedt een zeer brede collectie aan voor zowel de man als de vrouw. Het ene montuur met meer kleur en expressie dan het ander, maar altijd met karakter. Een bril moet mooi en functioneel zijn, en dit weten zij maar al te goed. Een uniek montuur met een geweldige pasvorm, hier is Anne et Valentin heel krachtig in.

AO-logo.png

Het oudste en grootste optische bedrijf in de Amerikaanse geschiedenis is al eeuwen een pionier op het gebied van optische en brilleninnovatie. Al bijna twee eeuwen staat American Optical symbool voor Amerikaanse vindingrijkheid, en ze zijn nog maar net begonnen. Om het maar even te hebben over het model 'Original pilot' wat te zien is op afbeelding 1. Dit model is al sinds 1943 in dienst bij het Amerikaanse leger en nog steeds kiezen hun vliegeniers voor dit prachtige model. U zult dit montuur vast gezien hebben in oorlog films.

Een van hun andere bekende modellen is de Saratoga. Dit model werd veel gedragen door John F Kennedy zoals te zien is op afbeelding 2. De Saratoga is een echte 60's bril en geeft een effect van stijl aan de drager.

Beide modellen zijn altijd verkrijgbaar bij ons in de winkel.

Geïnteresseerd? Kom dan gouw een

barton-perreira-logo_edited.png

Barton Perreira is in 2007 opgericht door Bill Barton en Patty Perreira in L.A. Chic, tijdloos, glamour en kwaliteit: dat is waar Barton Perreira voor staat! Barton Perreira wordt gemaakt van de meest hoogwaardige grondstoffen. Het acetaat dat gebruikt wordt, komt uit Japan en wordt nog op de ouderwetse manier gemaakt en lang gedroogd. Hierdoor is de kwaliteit hoger en het acetaat harder. Verder maakt Barton Perreira veel gebruik van titanium. Dit gecombineerd met de elegante en tijdloze stijl zorgt ervoor dat je een kwalitatieve bril hebt die lang in de mode is. Patty zorgt er ook voor dat de pasvorm perfect is, zodat iedereen met een bril van Barton Perreira deze eigenlijk nooit meer wil af zetten!

In 2022 zijn zij begonnen met een nieuwe lijn die in het kader staat van 60 jaar James Bond. Deze brillen kunt u uiteraard bij ons bezichtigen.

In de nieuwe film 'No time to die' draagt Daniel Craig de Norton.

Dit prachtige stijlvolle montuur is zowel stoer als elegant.

De Norton is te zien op afbeelding 

epoka_edited.jpg

Dit exclusieve Italiaanse merk straalt pure luxe uit. Met ongekende ontwerpen of juist tijdloze klassiekers maar dan in een nieuw jasje. Epoka is een merk dat vindt dat een bril er best mag zijn. Gemaakt in het hartje van Italië door twee broers die maar één ding voor ogen hebben, de wereld voorzien van hun prachtige brillen. Dit merk was altijd te vinden in Rome, Napels, Milaan en Parijs maar nu ook in Amsterdam. Wij zijn de enige dealer in Nederland die dit merk voert dus kom gauw dit prachtige merk bezichtigen bij ons in de winkel!

download_edited.png

De Italianen zijn een volk van passie, cultuur en geschiedenis.

Dit zie je absoluut terug in het merk Epos.

Alle monturen van het merk zijn geïnspireerd op monturen van ongeveer 100 jaar geleden. Omdat de geschiedenis zich herhaalt herhaalt ook de mode zich. Deze vintage monturen passen bij jong en oud en met een montuur van Epos weet je zeker dat jij de trend zet.

De charismatische monturen van Epos vinden hun oorsprong in een van de grootste mode steden van de wereld, namelijk Milaan. 

De Epos monturen zijn zeker terug te vinden in de mode scene van Milaan en vallen te combineren bij ieder kledingstuk.

Kom gauw langs om ons grote assortiment van Epos te bezichtigen.

garrett-leight-logo_edited_edited.png

Garret Leight California Optical, zoals de volledige naam luidt, maakt klassieke en kundig gemaakte brillen. De toevoeging ‘California Optical’ is belangrijk voor de identiteit van het merk; het herinnert hen aan waar het ooit begonnen is en hoe omgeving altijd inspireert. Hoewel omgeving een breed begrip is als inspiratiebron, kunt u in de collectie veel jaren ’80 verwijzingen vinden. Oversized modellen, piloot-modellen en andere herkenbare ontwerpen uit die tijd komen in moderne vorm terug. Garrett Leight kiest uitsluitend te gaan voor de beste kwaliteit die er op dat moment verkrijgbaar is maar wel te letten op de prijs, heeft u een zeer goed product in handen voor een eerlijke prijs.

gotti.png

Titanium uit Japan, Acetaat uit Italië en Zwitsers design.

Voeg dat bij elkaar en je krijgt de meest prachtige monturen.

Dit Zwitserse merk staat bekend om innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. En dat merk je ook als je ze draagt. De monturen van Götti zijn namelijk super licht maar ook super sterk. Echt een bril waar je een tijdje mee kan doen en ook nog eens geproduceerd is op een eco-vriendelijke manier. Het design is over het algemeen minimalistisch en heeft prachtige diverse natuurlijke kleuren.

logo lesca.png

Manufacturing from ‘’Europe to Japan’’

Sinds 1964 heeft Joel Lesca gewerkt als vakman in Europa, zo ook in Frankrijk waar hij geïnspireerd werd door technieken die ervoor hebben gezorgd dat Lesca’s ontwerpen aansluiten in het hedendaagse en gemaakt worden onder nauwlettende specificaties. Joel Lesca heeft altijd de voorkeur gegeven aan de assertieve stijl die de bijzonderheden van het materiaal en ontwerp naar voren brengt. Tegenwoordig proberen zijn twee zonen, Mathieu en Bertrand, de Lesca collecties uit het verleden een nieuw leven in te blazen door het DNA ervan te respecteren en tegelijkertijd creatief en modern te blijven.

De prachtige monturen van Mykita worden ontworpen en geproduceerd in Berlijn. Ze doen geen enkele concessie aan de kwaliteit en ze zijn voortdurend op zoek naar hoogwaardige en innovatieve materialen die ze verwerken in een stijlvol en ingetogen design. Het resultaat is een high-end collectie monturen met een minimalistische uitstraling en subtiele details. Mykita werkt met een grote diversiteit in hun collectie, met altijd een weloverwogen keuze voor het materiaal. Zo werken zij veel met het flexibele en oersterke roestvrijstaal. Daarnaast heeft Mykita een zeer bijzondere 3D geprinte serie: Mykita Mylon. In deze techniek zijn zij grote voorlopers en zijn ze zeer innovatief. Zit Mykita in het hart van Berlijn of zit Berlijn in het hart van Mykita? Je zou beiden kunnen zeggen. Wat Mykita uniek maakt is dat zij het volledige productieproces onder eigen beheer, onder één dak hebben in het prachtige Berlijn. Vanaf de tekentafel tot een daadwerkelijk product, Mykita zorgt zelf voor het volledige proces. Dit maakt hen erg bijzonder en hierdoor zullen zij ook altijd hun eigen karakter behouden.

mykita-logo-handmade-suqare_edited.png
Res-Rei-logo_edited.png

‘’Non fuit in solo Roma Peracta die’’ - Rome was not built in a day. Step by step we evolved our aesthetics, we developed new colours, we explored new forms. It is important to remember who you are and what you stand for. Handmade in Italy with love!

 

De slogan van RES/REI brillen is niet zomaar een reeks loze woorden, maar een kernachtige samenvatting van alles waar de brillen voor staan. Italiaanse trots, zuiderlijk temperament en "la dolce vita", u ziet het allemaal terug in de brillen van RES/REI. De collectie is samen gesteld door unieke en stijlvolle brillen waar veel kleurcombinaties en design samenkomen. Ze zijn van mening dat het verschil tussen 'goed' en 'uitzonderlijk' zit in de details, en hier wordt dan ook extra aandacht aan besteed. Liefdevol tot in de puntjes afgewerkt!

suzyglamlogo1.0.png

Suzy Glam heeft een geheel eigen kijk op het ontwerpen en fabriceren van brillen. Ze hechten veel waarde aan een visuele manier van ontwerpen. Alle brillen worden met de hand gevormd, gepast op het gezicht en daarna opnieuw afgesteld. Doordat de monturen een drie dimensionale look krijgen wordt het ontwerp letterlijk gevormd op het gezicht. De Suzy Glam monturen zijn echt op en top karakterbrillen terwijl zij gelijke tijd zich neigen te camoufleren met de vormen van het gezicht. Het is een collectie met een zeer specifieke uitstraling, ideaal voor mensen die een bril willen die een beetje aandacht mag hebben. De damesbrillen hebben een krachtige uitstraling met een sterk vrouwelijk karakter. De brillen voor heren zijn opvallend en ontworpen voor mannen die durven zichzelf te laten zien.

download (1)_edited.png

 Het unieke Vuarnet begon zijn geschiedenis in 1957 in het atelier van Roger Pouilloux in Parijs. De avant-garde opticien, gepassioneerd door skiën brengt een revolutionair glas uit, de Skilynx, in de wereld van zonnebrillen. Nadat Pouilloux in 1960 zijn zonnebrillen integreerde in de afdaling aan de Squaw Valley door Juan Vuarnet tijdens de Olympische spelen werd het merk een begrip. De twee mannen sluiten een samenwerking, delen een gemeenschappelijke passie en bundelen hun krachten dat hun imago weerspiegelt: innovatief, efficiënt en elegant!

Sinds dien is Vuarnet een begrip geworden. De zonnebrillen van Vuarnet zijn perfect voor op de piste maar ook voor bijvoorbeeld vissen, fietsen of auto rijden. 

bottom of page