Monturen

logo-twitter_edited.png

Een bril moet iets toevoegen aan een persoonlijkheid, dat is het streven van het Franse merk Anne et Valentin. Een montuur van Anne et Valentin past niet alleen bij u, maar u past ook bij het hen. Ideaal voor wie zijn stijl en karakter wil versterken of accentueren. Met een montuur van Anne et Valentin weet u zeker dat u niet opgaat in de menigte. Met hun designs zijn zij verre van traditioneel. De ontwerpers zijn niet bang voor gebruik van kleur, een combinatie van materialen of opvallende vormen. Elk montuur heeft zijn eigen kenmerk waaraan een echte liefhebber meteen kan zien dat het om een Anne et Valentin montuur gaat. Anne et Valentin biedt een zeer brede collectie aan voor zowel de man als de vrouw. Het ene montuur met meer kleur en expressie dan het ander, maar altijd met karakter. Een bril moet mooi en functioneel zijn, en dit weten zij maar al te goed. Een uniek montuur met een geweldige pasvorm, hier is Anne et Valentin heel krachtig in.

A&V1
A&V1

press to zoom
A&V2
A&V2

press to zoom
A&V3
A&V3

press to zoom
A&V1
A&V1

press to zoom
1/3
Suzyglam1
Suzyglam1

press to zoom
Suzyglam2
Suzyglam2

press to zoom
Suzyglam3
Suzyglam3

press to zoom
Suzyglam1
Suzyglam1

press to zoom
1/3
suzyglamlogo1.0.png

Suzy Glam heeft een geheel eigen kijk op het ontwerpen en fabriceren van brillen. Ze hechten veel waarde aan een visuele manier van ontwerpen. Alle brillen worden met de hand gevormd, gepast op het gezicht en daarna opnieuw afgesteld. Hierdoor wordt het ontwerp letterlijk gevormd op het gezicht. De Suzy Glam monturen zijn echt op en top karakterbrillen met heel veel leuke details. Het is een collectie me een zeer specifieke uitstraling, ideaal voor mensen die een bril willen die een beetje aandacht mag hebben. De damesbrillen hebben een krachtige uitstraling met een sterk vrouwelijk karakter. De brillen voor heren zijn opvallend en ontworpen voor mannen die durven zichzelf te laten zien.

mykita-logo-handmade-suqare_edited.png

De prachtige monturen van Mykita worden ontworpen en geproduceerd in Berlijn. Ze doen geen enkele concessie aan de kwaliteit en ze zijn voortdurend op zoek naar hoogwaardige en innovatieve materialen die ze verwerken in een stijlvol en ingetogen design. Het resultaat is een high-end collectie correctiemonturen met een minimalistische uitstraling en subtiele details. Mykita werkt met een grote diversiteit in hun collectie, met altijd een weloverwogen keuze voor het materiaal. Zo werken zij veel met het flexibele en oersterke roestvrijstaal. Daarnaast heeft Mykita een zeer bijzondere 3D geprinte serie: Mykita Mylon. In deze techniek zijn zij grote voorlopers en zijn ze zeer innovatief. Zit Mykita in het hart van Berlijn of zit Berlijn in het hart van Mykita? Je zou beiden kunnen zeggen. Wat Mykita uniek maakt is dat zij het volledige productieproces onder eigen beheer, onder één dak hebben in het prachtige Berlijn. Vanaf de tekentafel tot een daadwerkelijk product, Mykita zorgt zelf voor het volledige proces. Dit maakt hen erg bijzonder en hierdoor zullen zij ook altijd hun eigen karakter behouden.

Mykita1
Mykita1

press to zoom
Mykita2
Mykita2

press to zoom
Mykita3
Mykita3

press to zoom
Mykita1
Mykita1

press to zoom
1/3
Bartonperreira1
Bartonperreira1

press to zoom
Bartonperreira2
Bartonperreira2

press to zoom
Bartonperreira3
Bartonperreira3

press to zoom
Bartonperreira1
Bartonperreira1

press to zoom
1/3
barton-perreira-logo_edited.png

Barton Perreira is in 2007 opgericht door Bill Barton en Patty Perreira in L.A. Chic, tijdloos, glamour en kwaliteit: dat is waar Barton Perreira voor staat! Barton Perreira wordt gemaakt van de meest hoogwaardige grondstoffen. Het acetaat dat gebruikt wordt, komt uit Japan en wordt nog op de ouderwetse manier gemaakt en lang gedroogd. Hierdoor is de kwaliteit hoger en het acetaat harder. Verder maakt Barton Perreira veel gebruik van titanium. Dit gecombineerd met de elegante en tijdloze stijl zorgt ervoor dat je een kwalitatieve bril hebt die lang in de mode is. Patty zorgt er ook voor dat de pasvorm perfect is, zodat iedereen met een bril van Barton Perreira deze eigenlijk nooit meer wil af zetten!

Res-Rei-logo_edited.png

‘’Non fuit in solo Roma Peracta die’’ - Rome was not built in a day. Step by step we evolved our aesthetics, we developed new colours, we explored new forms. It is important to remember who you are and what you stand for. Handmade in Italy with love!

 

De slogan van RES/REI brillen is niet zomaar een reeks loze woorden, maar een kernachtige samenvatting van alles waar de brillen voor staan. Italiaanse trots, zuiderlijk temperament en "la dolce vita", u ziet het allemaal terug in de brillen van RES/REI. De collectie is samen gesteld door unieke en stijlvolle brillen waar kleur en design samenkomen. Ze zijn van mening dat het verschil tussen 'goed' en 'uitzonderlijk' zit in de details, en hier wordt dan ook extra aandacht aan besteed. Liefdevol tot in de puntjes afgewerkt!

Resrei1
Resrei1

press to zoom
Resrei2
Resrei2

press to zoom
Resrei3
Resrei3

press to zoom
Resrei1
Resrei1

press to zoom
1/3
Kuboraum2
Kuboraum2

press to zoom
Kuboraum2
Kuboraum2

press to zoom
1/1
Kuboraum-Logo-Brand_edited.png

Karakteristiek, robuust en statement dat zijn de drie woorden waaraan wij denken bij het zien van de collectie van Kuboraum. Kuboraum begon als project in 2012 met de Italiaanse, artisanale traditie uitgevoerd in een Berlijnse creatieve omgeving, vandaar ‘’Dreamed in Berlin, handmade in Italy’’. Het merk werkt met artistieke gedachtes en bewerkt materialen op diverse manieren. Komt u langs in de winkels om de collectie van Kuboraum te bezichtigen?

logo lesca.png

Manufacturing from ‘’Europe to Japan’’

Sinds 1964 heeft Joel Lesca gewerkt als vakman in Europa, zo ook in Frankrijk waar hij geïnspireerd werd door technieken die ervoor hebben gezorgd dat Lesca’s ontwerpen aansluiten in het hedendaagse en gemaakt worden onder nauwlettende specificaties. Joel Lesca heeft altijd de voorkeur gegeven aan de assertieve stijl die de bijzonderheden van het materiaal en ontwerp naar voren brengt. Tegenwoordig proberen zijn twee zonen, Mathieu en Bertrand, de Lesca collecties uit het verleden een nieuw leven in te blazen door het DNA ervan te respecteren en tegelijkertijd creatief en modern te blijven.

Lesca1
Lesca1

press to zoom
Lesca3
Lesca3

press to zoom
Lesca1
Lesca1

press to zoom
1/2
GL1
GL1

press to zoom
GL1
GL1

press to zoom
1/1
garrett-leight-logo_edited_edited.png

Garret Leight California Optical, zoals de volledige naam luidt, maakt klassieke en kundig gemaakte brillen. De toevoeging ‘California Optical’ is belangrijk voor de identiteit van het merk; het herinnert hen aan waar het ooit begonnen is en hoe omgeving altijd inspireert. Hoewel omgeving een breed begrip is als inspiratiebron, kunt u in de collectie veel jaren ’80 verwijzingen vinden. Oversized modellen, piloot-modellen en andere herkenbare ontwerpen uit die tijd komen in moderne vorm terug. Garret Leight kiest uitsluitend te gaan voor de beste kwaliteit die er op dat moment verkrijgbaar is maar wel te letten op de prijs, heeft u een zeer goed product in handen voor een eerlijke prijs.

download_edited.png

De brillen van Epos zijn voornamelijk retro en hebben daarom een jaren 70 look. Epos heeft diverse collecties, onder andere de klassieke lijn, de trendy lijn en uiteraard de wood lijn. De klassieke lijn bestaat uit tijdloze brillen met een ideale pasvorm. De trendy lijn, oftewel de Chorus line, hebben kleurrijke brillen die enorm licht zijn. De wood lijn bestaan uit kunststof brillen, die niet te onderscheiden zijn van ‘echt hout’. De naam Epos is een verzamelnaam van brillen ‘zonder tijd’. De naam is voortgekomen ter nagedachtenis aan grootvader, die ook brillen ontwierp en geïnspireerd werd door een beroemde Engelse archeoloog die een montuur droeg met pure charme.

Epos1_edited
Epos1_edited

press to zoom
Epos2_edited
Epos2_edited

press to zoom
Epos3_edited
Epos3_edited

press to zoom
Epos1_edited
Epos1_edited

press to zoom
1/3
V3
V3

press to zoom
V4
V4

press to zoom
V2
V2

press to zoom
V3
V3

press to zoom
1/3
download (1)_edited.png

‘’It’s A Vuarnet Day’’ - aankondiging van een zonnige dag, 1984 Los Angeles. 

 

Het unieke Vuarnet begon zijn geschiedenis in 1957 in het atelier van Roger Pouilloux in Parijs. De avant-garde opticien, gepassioneerd door skiën brengt een revolutionair glas uit, de Skilynx, in de wereld van zonnebrillen. Nadat Pouilloux in 1960 zijn zonnebrillen integreerde in de afdaling aan de Squaw Valley door Juan Vuarnet tijdens de Olympische spelen werd het merk een begrip. De twee mannen sluiten een samenwerking, delen een gemeenschappelijke passie en bundelen hun krachten dat hun imago weerspiegelt: innovatief, efficient en elegant!

AO-logo.png

Het oudste en grootste optische bedrijf in de Amerikaanse geschiedenis is al eeuwen een pionier op het gebied van optische en brilleninnovatie. Al bijna twee eeuwen staat American Optical symbool voor Amerikaanse vindingrijkheid, en we zijn nog maar net begonnen. Onze trots op het erfgoed van American Optical wordt alleen geëvenaard door onze trots op de toewijding van ons team aan vakmanschap. In onze ultramoderne Amerikaanse fabriek produceert ze de hoogwaardige, klassieke brillen die de ‘’True Original’’ -stijl bepalen.

AO1
AO1

press to zoom
AO2
AO2

press to zoom
AO1
AO1

press to zoom
1/2