top of page

Contactlenzen

U kunt bij City optiek ook terecht voor uw contactlenzen. Er zijn vele soorten en maten contactlenzen en het is dan ook belangrijk om samen met de contactlens specialist tot de juiste lens-oplossing te komen. In ons assortiment zachte lenzen heeft u de keuze uit daglenzen, twee weekse lenzen en maandlenzen.

Daglenzen zijn in gebruik het meest onderhoudsvrij. De naam zegt het al, een lens voor één dag. ’s ochtends haalt u de lens uit de steriele verpakking en ’s avonds gooit u de lens weg. Zo verkleint u de kans op infecties en hoeft u geen gebruik te maken van schoonmaak vloeistoffen.

Twee-weeks lenzen vergen iets meer discipline. Deze lenzen kunt u gedurende 2 weken, na het openen van de steriele verpakking, bewaren. Bij deze lenzen is een schoonmaak-vloeistof systeem noodzakelijk. De lenzen worden bij ieder gebruik eerst schoongemaakt en ’s nachts geborgen in een lenshouder.

Tot slot kunt u bij City optiek ook terecht voor maandlenzen. Deze lenzen hanteren hetzelfde principe als de twee-weeks lenzen, echter alleen de houdbaarheid van de lens is anders. Na het openen van de steriele verpakking, is deze lens één maand houdbaar. Hier bent u ook genoodzaakt om een schoonmaak-vloeistof systeem te hanteren zodat de kans op infecties verkleint wordt.

Draagt u nog geen lenzen? Dan kunnen wij een contactlens-aanpassing bij u verrichten. Hierbij gaan wij kijken of uw ogen geschikt zijn om lenzen te dragen en meten we de juiste sterkte op. Ook kijken wij samen met u welk type lenzen het meest geschikt is en het beste kijkcomfort voor u biedt.

Draagt u al lenzen? Dan kunnen wij frequent uw lenzen controleren en indien nodig aanpassen.

Bent u geïnteresseerd naar contactlenzen en wilt u een afspraak plannen voor een aanpassing of wilt u langskomen voor een contactlens controle bel dan gerust naar

020 624 45 53 of maak een afspraak

bottom of page