top of page

Oogmeting

Een goede oogmeting op zijn tijd is ontzettend belangrijk. Soms kunt u klachten hebben waarvan u niet direct denkt dat het ligt aan een oogcorrectie. Het is daarom verstandig om uw ogen eens in de twee jaar te laten meten. Bij City optiek verrichten wij een oogmeting als volgt:

Pre-screen autorefractie

Voorafgaand aan de ‘’echte’’ oogmeting verrichten wij een autorefractie, een volledig geautomatiseerde oogmeting door de I.profiler van Zeiss. Deze meting geeft ons een indicatie van de huidige oogafwijking. Bij deze meting kunnen wij ook de aberratie bij verschillende pupilgroottes meten. Door te beschikken over deze gegevens vergen wij minder energie tijdens een meting van uw ogen.

Nadat de autorefractie heeft plaatsgevonden meten wij bij u de oogdruk. Een gezonde oogdruk is ontzettend belangrijk. Een te hoge of te lage oogdruk merkt u zelf niet op, echter dit kan grote schade veroorzaken aan uw oogzenuw e.d. Ook is het meten van de oogdruk belangrijk bij mensen waarbij Glaucoom familiair voorkomt.

Oogmeting

Ten slotte verrichten wij de ‘’echte’’ oogmeting bij u. We beschikken reeds over de benodigde gegevens en gaan met de phoropter de afwijkende oogcorrectie meten. Tijdens deze meting vragen wij u letters te lezen op de letterkaart. Aan de hand van bepaalde vragen bepalen wij de correctie die u nodig heeft om optimaal zicht te kunnen realiseren. Tijdens deze meting nemen wij uitgebreid te tijd voor u zodat het uiteindelijke kijkcomfort centraal staat.

ref1.JPG
bottom of page